Grydestegt kylling

Gammeldags grydestegt kylling med sovs


Ingredienser

  • 1 hel kylling
  • 1 bundt kruspersille
  • Salt og peber
  • 2 dl kraftig hønsebouillon
  • 5 dl fløde

Fremgangsmåde

  1. Skindet fjernes fra kyllingen, og steges sprødt separat (se anden opskrift?)
  2. Kyllingen krydres med salt og peber indeni, og fyldes med persille
  3. Kyllingen steges i smør i en stor gryde på alle sider
  4. Hæld hønsebouillon ved, læg låg på, og lad kyllingen koge ved svag varme i ca. 30 minutter
  5. Hæld fløden ved, og kog kyllingen i yderligere 20 minutter til den er gennemstegt
  6. Tag kyllingen op, og smag sovsen til. Sovsen kan evt. jævnes hvis den er for tynd.
  7. Server kyllingen med kartofler, agurkesalat og det sprøde kyllingeskind