Gua bao

Taiwanske dampede boller med fyld


Ingredienser

  • 2,5 dl lunkent vand
  • 15 g gær
  • 400 hvedemel (tipo 00)
  • 2 spsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk rapsolie

Fremgangsmåde

  1. Opløs gæren i vandet
  2. Bland mel, sukker, salt og olie i, og ælt dejen god igennem i min 10 minutter
  3. Lad dejen hæve i ca. 2 timer
  4. Del dejen i 12 stykker, og rul dem til små boller
  5. Rul hver bolle flat ud og pensl den med olie, hvorefter den foldes til en halvmåne
  6. Læg dem på bagepapir/mellemlægspapir smurt med olie og placér dem i en bambusdamper, og lad dem efterhæve i ca. 30 minutter
  7. Damp dem herefter i ca. 15 minutter
  8. Servér dem fx med kylling, and, stegt flæskmed hoisin sauce eller pulled pork, og fintsnittede gulerødder, agurk og forårsløg

 

Asiatisk Bbq Sauce

  • Fond eller saften fra Pulled Pork
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk revet ingefær
  • 1 dl. Hoisin sauce
  • spsk. sukker
  • 2 spsk. sesamolie
  • 1 spsk. østerssauce
  • spsk. sød chilisauce
  • 1 tsk. fiskesauce
  • 1 spsk. majsstivelse
  • 1 spsk. vand