Lækre kanelsnegle som farmor laver dem
Ingredienser
Dej
- 5 dl sødmælk
- 100 g smør
- 50 g gær
- 2 sammenpiskede æg
- 1 tsk. salt (8g)
- 800 g hvedemel
Fyld
- 300 g brun farin
- 180 g blødt smør
- 8 tsk. ren kanel
- Flormelis til glasur
Fremgangsmåde
- Lun mærk og smør i en gryde. Gem lidt af mælken, og kom den i efterfølgende for hurtigere afkøling. Massen afkøles til håndvarmt og gæren opløses.
- Kom mælkemassen, halvdelen af melet, salt og æggene i røremaskinen og rør dejen ensartet. Tilsæt resten af melet lidt efter lidt. Rør dejen færdig 5-10 minutter på lavt blus.
- Lad dejen hæve 1 time.
- Rul dejen tyndt ud, og smør det bløde smør på hele fladen. Drys det sammenblandede brun farin/kanel ud over dejen og rul til roulade, der skæres ud til 24 kanelsnegle.
- Lad sneglene hæve 1 time, pensl med sammenpisket æg/mælk og bag dem ved 170 grader varmluft ovn i 25 minutter.
- Pynt med glasur, når de er afkølede.