Kanelsnegle lavet med wienerbrødsdej
Ingredienser
- ½ portion wienerdej (se opskrift)
- 125 g marcipan
- 125 g sukker
- 125 g blødt smør
- 30 g kanel
- Æg til pensling
- Flormelis til glasur
Fremgangsmåde
- Ælt marcipan, sukker, blødt smør og kanel sammen til en ensartet remonce (opbevar ved stuetemperatur)
- Rul dejen ud til et tyndt rektangel (4 mm) med en højde på ca. 40 cm.
- Fordel remoncen over hele dejen undtagen 2 cm. på den ene langside
- Rul dejen som en roulade, og skær den i skiver af ca. 2 cm.
- Fold den del af dejen uden remonce ind under sneglen og placér dem på bagepapir og tryk dem lidt flade
- Lad dem hæve tildækket på bagepapir ved stuetemperatur til de er vokset ca. 50% (ca. 1½ time)
De kan også kommes i fryseren indtil de skal bruges (når de skal bruges tøes de op i køleskabet og hæver derefter ved stuetemperatur i 1½-2 timer) - Pensl forsigtigt med sammenpisket æg, og bag dem ved 200° i ca. 12 minutter
- Afkøl dem på en rist og pynt med glasur