Ingredienser
Ca. 16 stk.
Dej
- 250 g sødmælk
- 25 g gær
- 50 g sukker
- 1 æg
- 500 g hvedemel
- 5 g salt
- 8 g stødt kardemomme
- 75 g smør
- Æg og mælk til pensling
Remonce
- 200 g blødt smør
- 250 g brun farin
- 20 g stødt kardemomme (kan udskiftes med 20 g stødt kanel for at lave dem til kanelsnurrer)
Sukkerlage og toppings
- 100 g vand
- 75 g sukker
- Perlesukker
- Evt. kardemomme
Fremgangsmåde
- Lun mælken og opløs gær og sukker
- Tilsæt æg og rør det sammen
- Tilsæt mel, salt og kardemomme og ælt dejen sammen
- Tilsæt smør og ælt dejen sammen i min. 10 minutter
- Lad dejen hæve i 1 time
- Rør remoncen sammen med smør, brun farin og kardemomme sammen
- Udruld dejen til et rektangel og smør remoncen ud over det hele
- Fold 1/3 af dejen ind over på den lange led, og derefter den sidste 1/3 ned over så der dannes 3 lag (tryk den let sammen)
- Skær strimler af dejen (ca. 2 cm.)
- Tag hver strimmel og sno den. Herefter drejes rundt om fingrene og den sidste ende stoppes ned i midten
- Lad snurrerne efterhæve på bagepladen i 1 time
- Kog vand og sukker op til sukkeret er opløst og afkøl derefter
- Pensl snurrerne med pisket æg tilsat en lille smule mælk
- Bag snurrerne ved 180° i 15 min. (vend pladen efter 10 min.)
- Pensl de varme snurrer med sukkerlagen og drys med perlesukker og evt. lidt ekstra kardemomme