Kardemommesnurrer

 


Ingredienser

Ca. 16 stk.

Dej

  • 250 g sødmælk
  • 25 g gær
  • 50 g sukker
  • 1 æg
  • 500 g hvedemel
  • 5 g salt
  • 8 g stødt kardemomme
  • 75 g smør
  • Æg og mælk til pensling

Remonce

  • 200 g blødt smør
  • 250 g brun farin
  • 20 g stødt kardemomme (kan udskiftes med 20 g stødt kanel for at lave dem til kanelsnurrer)

Sukkerlage og toppings

  • 100 g vand
  • 75 g sukker
  • Perlesukker
  • Evt. kardemomme

Fremgangsmåde

  1. Lun mælken og opløs gær og sukker
  2. Tilsæt æg og rør det sammen
  3. Tilsæt mel, salt og kardemomme og ælt dejen sammen
  4. Tilsæt smør og ælt dejen sammen i min. 10 minutter
  5. Lad dejen hæve i 1 time
  6. Rør remoncen sammen med smør, brun farin og kardemomme sammen
  7. Udruld dejen til et rektangel og smør remoncen ud over det hele
  8. Fold 1/3 af dejen ind over på den lange led, og derefter den sidste 1/3 ned over så der dannes 3 lag (tryk den let sammen)
  9. Skær strimler af dejen (ca. 2 cm.)
  10. Tag hver strimmel og sno den. Herefter drejes rundt om fingrene og den sidste ende stoppes ned i midten
  11. Lad snurrerne efterhæve på bagepladen i 1 time
  12. Kog vand og sukker op til sukkeret er opløst og afkøl derefter
  13. Pensl snurrerne med pisket æg tilsat en lille smule mælk
  14. Bag snurrerne ved 180° i 15 min. (vend pladen efter 10 min.)
  15. Pensl de varme snurrer med sukkerlagen og drys med perlesukker og evt. lidt ekstra kardemomme