Kokostoppe

Forskellige varianter af kokostoppe eller kokosmakroner.


Den med æg og marcipan

Ingredienser

  • 100 g kokosmel
  • 25 g marcipan
  • 50 g sukker
  • 1 nip salt
  • 1 æg
  • Chokolade

Fremgangsmåde

  1. Blend kokosmelet helt fint i en minihakker
  2. Riv marcipanen og bland det med kokosmelet, sukker og salt
  3. Tilsæt æg og rør det godt sammen
  4. Lad massen hvile i køleskabet i mindst 1 time
  5. Form toppene som kegler, og bag dem ved 180° varmluft i 10-12 minutter til de er let gyldne
  6. Når de er afkølede dyppes bundene i tempereret chokolade, og sættes på bagepapir
  7. Drys med lidt flormelis, eller opbevar dem i køleskab eller fryser

Den med kondenseret mælk

Ingredienser

  • 1 dåse kondenseret mælk
  • 250 g kokosmel
  • 1 spsk vaniljesukker
  • 1 nip salt
  • Chokolade

Fremgangsmåde

  1. Bland kondenseret mælk, kokosmel, vaniljesukker og salt godt sammen
  2. Lad massen hvile i køleskabet i mindst 1 time
  3. Form toppene som kegler, og bag dem ved 180° varmluft i 10-12 minutter til de er let gyldne
  4. Når de er afkølede dyppes bundene i tempereret chokolade, og sættes på bagepapir
  5. Drys med lidt flormelis, eller opbevar dem i køleskab eller fryser