Kong Fiddes Livret

Kong Frederik 9. livret


Ingredienser

  • 600 g oksemørbrad
  • Smør
  • 3 tsk karry
  • 4 tsk paprika
  • 5 dl fløde
  • 2 spsk engelsk sovs
  • 4 spsk ketchup
  • Oksebouillon

Fremgangsmåde

  1. Skær kødet i tern
  2. Steg kødet hurtigt i en gryde med smøret
  3. Tilsæt karry, paprika og lad det stege lidt med
  4. Tilsæt fløde, engelsk sovs, ketchup og oksebouillon
  5. Lad det koge op indtil sovsen har den ønskede konsistens (ikke for længe, da kødet ikke skal gennemsteges)

Server med kogte kartofler, pommes frites, hakkede hårdkogte æg, hakkede syltede rødbeder, og hakkede rå løg.

Retten kan evt. også laves med skært oksekød (fx inderlår) i stedet for oksemørbrad. Lad retten koge i ca. 1½ time indtil kødet er helt mørt. Skift halvdelen af fløden ud med mælk, eller tilsæt lidt vand ind imellem, så sovsen ikke bliver for tyk. Juster tykkelsen efterfølgende med en meljævning.