Kransekagetårn til nytårsaften
Ingredienser
Kransekage
- 750 g marcipan
- 225 g flormelis
- 60 g pasteuriserede æggehvider
Glasur
- Ca. 100 g flormelis
- Ca. 30 g æggehvider
Fremgangsmåde
Kransekage
- Rør marcipan og flormelis sammen
- Tilsæt æggehviderne og rør massen til den er jævn og ensartet
- Opbevar kransekagemassen i en frysepose i køleskabet til næste dag
- Afvej 300 g af massen, og rul den til en pølse på 80 cm
- Tryk pølsen ned i den ene side, så den bliver formet som en trekant
- Skær stykker af pølsen i længderne 8, 10, 12, 14 cm osv., og form dem til ringe
- Forsæt med hele massen indtil det hele er brugt, og afslut med at lave en kugle til toppen
- Tryk alle ringene let så de bliver lige på toppen
- Bag ringene i ovnen ved 190° i ca. 12-14 minutter, og afkøl dem derefter på en rist
- Frys kransekageringene ned indtil de skal bruges, så bliver de mere saftige
Glasur
- Pisk flormelis og æggehvide sammen, indtil den er luftig og ikke flyder sammen
- Lav et kræmmerhus af bagepapir, og kom glasuren op i det
- Sprøjt glasur på den største ring, og fortsæt med alle ringene ovenpå indtil kransekagetoppen er færdig