Kransekage

Kransekagetårn til nytårsaften


Ingredienser

Kransekage

  • 750 g marcipan
  • 225 g flormelis
  • 60 g pasteuriserede æggehvider

Glasur

  • Ca. 100 g flormelis
  • Ca. 30 g æggehvider

Fremgangsmåde

Kransekage

  1. Rør marcipan og flormelis sammen
  2. Tilsæt æggehviderne og rør massen til den er jævn og ensartet
  3. Opbevar kransekagemassen i en frysepose i køleskabet til næste dag
  4. Afvej 300 g af massen, og rul den til en pølse på 80 cm
  5. Tryk pølsen ned i den ene side, så den bliver formet som en trekant
  6. Skær stykker af pølsen i længderne 8, 10, 12, 14 cm osv., og form dem til ringe
  7. Forsæt med hele massen indtil det hele er brugt, og afslut med at lave en kugle til toppen
  8. Tryk alle ringene let så de bliver lige på toppen
  9. Bag ringene i ovnen ved 190° i ca. 12-14 minutter, og afkøl dem derefter på en rist
  10. Frys kransekageringene ned indtil de skal bruges, så bliver de mere saftige

Glasur

  1. Pisk flormelis og æggehvide sammen, indtil den er luftig og ikke flyder sammen
  2. Lav et kræmmerhus af bagepapir, og kom glasuren op i det
  3. Sprøjt glasur på den største ring, og fortsæt med alle ringene ovenpå indtil kransekagetoppen er færdig
Kilde: Mette Blomsterberg