Lakridskonfekt

Meget bedre end dem man kan købe


Ingredienser

Konfekt

  • 40 g kokosolie
  • 35 g invertsukker (invertsukker sirup)
  • 1 spsk kogende vand
  • 1½ tsk (6 g) gelatinepulver
  • 1 spsk kogende vand
  • 110 g glukosepulver
  • Farve- og smagsstoffer
  • Ca. 250 g flormelis

Lakrids

  • 50 g druesukker
  • 45 g glukosepulver
  • 75 g kogende vand
  • 1 ml anisolie
  • Sort farve
  • 130 g arabisk gummipulver
  • 40 g lakridspulver

Fremgangsmåde

Konfekt

  1. Bland kokosolie og invertsukker i en gryde, og tilsæt 1 spsk kogende vand og rør det sammen
  2. Varm det op over middelvarme
  3. Bland gelatinepulver med 1 spsk kogende vand indtil det hele er opløst, og sæt det til side
  4. Når det hele er smeltet i gryden, tilsættes glukoseopulveret lidt af gangen mens der røres
  5. Når det hele er smletet sammen og det begynder at boble tages gryden af varmen (det må ikke koge)
  6. Tilsæt gelatineopløsningen og pisk det sammen
  7. Tilsæt farve- og smagsstoffer og pisk det sammen
  8. Tilsæt flormelis lidt af gangen mens der piskes. Når der ikke kan piskes mere tages massen ud på en bolchemåtte og æltes med hænderne.
  9. Tilsæt flormelis indtil massen ikke klistre til hænderne
  10. Rul konfektmassen ud til en plade med en tykkelse på ca. 5mm
  11. Lad konfektmassen hvile ved stuetemperatur i 8-12 timer

Lakrids

  1. Bland druesukker, glukosepulver og kogende vand i en gryde og kog det op indtil sukkeret er smeltet, og tag derefter gryden af varmen
  2. Tilsæt anisolie og sort farve og rør det sammen
  3. Bland arabisk gummipulver og lakridspulver og tilsæt det og rør det kraftigt sammen så der ikke kommer store klumper
  4. Sæt gryden over et vandbad, og kog den i ca. 20 minutter, indtil massen har en temperatur på 85°-90° (helst 90º)
  5. Hæld massen ud på en bolchemåtte, læg et stykke bagepapir over, og rul massen flat ud med en tykkelse på ca. 2,5 mm.
  6. Læg massen til afkøling ved stuetemperatur

 

Varianter

Citronkonfekt: 2,5 ml citronolie og gul farve