Meget bedre end dem man kan købe
Ingredienser
Konfekt
- 40 g kokosolie
- 35 g invertsukker (invertsukker sirup)
- 1 spsk kogende vand
- 1½ tsk (6 g) gelatinepulver
- 1 spsk kogende vand
- 110 g glukosepulver
- Farve- og smagsstoffer
- Ca. 250 g flormelis
Lakrids
- 50 g druesukker
- 45 g glukosepulver
- 75 g kogende vand
- 1 ml anisolie
- Sort farve
- 130 g arabisk gummipulver
- 40 g lakridspulver
Fremgangsmåde
Konfekt
- Bland kokosolie og invertsukker i en gryde, og tilsæt 1 spsk kogende vand og rør det sammen
- Varm det op over middelvarme
- Bland gelatinepulver med 1 spsk kogende vand indtil det hele er opløst, og sæt det til side
- Når det hele er smeltet i gryden, tilsættes glukoseopulveret lidt af gangen mens der røres
- Når det hele er smletet sammen og det begynder at boble tages gryden af varmen (det må ikke koge)
- Tilsæt gelatineopløsningen og pisk det sammen
- Tilsæt farve- og smagsstoffer og pisk det sammen
- Tilsæt flormelis lidt af gangen mens der piskes. Når der ikke kan piskes mere tages massen ud på en bolchemåtte og æltes med hænderne.
- Tilsæt flormelis indtil massen ikke klistre til hænderne
- Rul konfektmassen ud til en plade med en tykkelse på ca. 5mm
- Lad konfektmassen hvile ved stuetemperatur i 8-12 timer
Lakrids
- Bland druesukker, glukosepulver og kogende vand i en gryde og kog det op indtil sukkeret er smeltet, og tag derefter gryden af varmen
- Tilsæt anisolie og sort farve og rør det sammen
- Bland arabisk gummipulver og lakridspulver og tilsæt det og rør det kraftigt sammen så der ikke kommer store klumper
- Sæt gryden over et vandbad, og kog den i ca. 20 minutter, indtil massen har en temperatur på 85°-90° (helst 90º)
- Hæld massen ud på en bolchemåtte, læg et stykke bagepapir over, og rul massen flat ud med en tykkelse på ca. 2,5 mm.
- Læg massen til afkøling ved stuetemperatur
Varianter
Citronkonfekt: 2,5 ml citronolie og gul farve