Langtidsstegt svineskank

Lækker og mør svineskank med sprød svær


Ingredienser

  • Svineskank
  • Salt og peber
  • Mørk øl/rødvin
  • Gulerødder, løg, hvidløgm urter mv.

Fremgangsmåde

  1. Prik en masse små huller i sværen med en kødnål (min 100 huller). Undgå at prikke helt igennem til kødet. Dette gør at sværen får små bobler og bliver rigtig sprød.
  2. Gnid svineskanen ind i salt og peber (brug evt. andre krydderier også)
  3. Fastgør sværen i den tykke ende med kødnåle, ca. 2 cm. fra sværens kan (dette gør at sværen ikke krøller op når den steges)
  4. Sæt den på køl utildækket i et par timer eller til næste dag
  5. Sæt skanken på en rist med en bradepande under med mørk øl/rødvin, samt gulerødder, løg, hvidløgm urter mv. Det kan være nødvendigt at tilsætte vand til bradepanden undervejs.
  6. Steg den i ovnen ved 150° i ca. 3 timer (brug evt. et stegetermometer. Temperaturen skal være 85° det tykkeste sted).
  7. Tag den ud af ovnen, og si indholdet af bradepanden over i en gryde og brug det til sovs.
  8. Varm ovnen op til 250° og sæt skanken ind igen indtil sværen bliver perfekt sprød. Hold øje med den så den ikke brænder på.
  9. Lad den efterfølgende hvile i ca. 15 min før den serveres med fx kartofler og sovs