Manitoba brød

Små lækre kuvertbrød med manitobamel


Ingredienser

  • 3 dl vand (28°)
  • 15 g gær
  • 3 dl yoghurt
  • 1 dl øl
  • 800 g manitobamel
  • 120 g havregryn
  • 24 g salt
  • 14 g bageenzymer (kan undlades)
  • 20 g hvedesur (kan undlades)

Fremgangsmåde

  1. Oplæs gæren i vandet
  2. Tilsæt de resterende ingredienser og rør dejen godt sammen i 10-15 minutter
  3. Dejen fyldes halvt op i de smurte forme, og stilles til hævning i køleskabet natten over (dejen kan også hæve i skålen)
  4. Tag dejen ud af køleskabet og lad den hæve ved stuetemperatur i ca. 1 time eller ved 40° i en dampovn i 30 min
  5. Bag brødene i formene ved 200° i 15 minutter (30 minutter hvis det er en stor form). Tag dem ud af formene og bag dem yderligere 10 minutter (15 minutter hvis det er en stor form).
    Bag dem helst i en dampovn, eller sprøjt vand ind i ovnen nogle gange undervejs med en forstøver.
  6. Lad dem afkøle lidt inden servering (hvis det er en stor form skal den afkøle på en rist i min 30 min)