Marcipan

En sød og lækker marcipan som smager meget som den man køber, men med flere mandler og mindre tilsætningsstoffer. Perfekt til bl.a. snebolde eller påskeæg.


Ca. 500 g

Ingredienser

  • 400 g mandler
  • 150 g sukker
  • 75 g vand

Fremgangsmåde

  1. Smut mandlerne og lad dem afkøle og tør dem godt
  2. Kog sukker og vand op indtil sukkeret er opløst, og lad det herefter afkøle ved stuetemperatur
  3. Blend mandlerne til fin mandelmel i en foodprocessor eller en minihakker
  4. Hæld det i en røremaskine og tilsæt 8 spsk af sukkerlagen og bland det godt sammen
  5. Justér evt. konsistensen med yderligere sukkerlage eller lidt flormelis
  6. Hvis konsistensen er for grov kan den køres igennem en minihakker i mindre portioner
  7. Opbevar marcipanen på køl eller i fryseren