Europæisk version af Milky Way chokoladebaren
Ingredienser
- 175 g sukker
- 75 g glukosesirup
- 25 g vand
- 30 g æggehvide (1 æggehvide)
- En knivspids salt
- 30 g maltet mælkepulver
- Ca. 20 g flormelis
- Chokolade og kakaosmør til overtræk
Fremgangsmåde
- Bland sukker, glukosesirup og vand i en gryde, og varm det op under omrøring indtil sukkeret er smeltet
- Varm det forsigtigt op til 132° uden at røre i det
- Pisk æggehvide stive med en smule salt
- Tilsæt sukkerlagen langsomt mens der piskes hurtigt (undgå at sukkerlagen rammer piskeriset eller skålens side). Det gøres nemmest med en håndmikser eller en stavblender med piskeris.
- Når al sukkerlage er tilsat piskes det på en røremaskine ved højeste hastighed i 10 minutter
- Tilsæt maltet mælkepulver, og pisk det godt sammen
- Tilsæt flormelis lidt af gangen indtil massen bliver som en tyk dej som maskinen ikke længere kan piske
- Kom massen ud på et stykke bagepapir og form den til en firkant, eller kom den i passende forme
- Afkøl massen i køleskabet eller ved stuetemperatur? i minimum 2 døgn
- Når massen er afkølet skæres den i passende størrelser
- Overtræk barerne i tempereret chokolade
(Hak chokoladen meget fint smelt lidt over halvdelen af chokolade til 48-50°. Hæld så meget af den smeltede chokolade over resten af chokolade til det smelter og når en temperatur på 32°)
Chokoladebar med karamel
Chokoladebaren kan også lægges sammen med noget karamel inden den overtrækkes med chokolade.
150 g sukker, 50 g glukosesirup og 125 g fløde varmes langsomt op i en gryde til det når 115°. Karamellen kommes det i en form med bagepapir i et tyndt lag, og afkøles. Herefter kan det udskæres i passende stykker der passer til chokoladebarene.