Milky Way

Europæisk version af Milky Way chokoladebaren


Ingredienser

  • 175 g sukker
  • 75 g glukosesirup
  • 25 g vand
  • 30 g æggehvide (1 æggehvide)
  • En knivspids salt
  • 30 g maltet mælkepulver
  • Ca. 20 g flormelis
  • Chokolade og kakaosmør til overtræk

Fremgangsmåde

  1. Bland sukker, glukosesirup og vand i en gryde, og varm det op under omrøring indtil sukkeret er smeltet
  2. Varm det forsigtigt op til 132° uden at røre i det
  3. Pisk æggehvide stive med en smule salt
  4. Tilsæt sukkerlagen langsomt mens der piskes hurtigt (undgå at sukkerlagen rammer piskeriset eller skålens side). Det gøres nemmest med en håndmikser eller en stavblender med piskeris.
  5. Når al sukkerlage er tilsat piskes det på en røremaskine ved højeste hastighed i 10 minutter
  6. Tilsæt maltet mælkepulver, og pisk det godt sammen
  7. Tilsæt flormelis lidt af gangen indtil massen bliver som en tyk dej som maskinen ikke længere kan piske
  8. Kom massen ud på et stykke bagepapir og form den til en firkant, eller kom den i passende forme
  9. Afkøl massen i køleskabet eller ved stuetemperatur? i minimum 2 døgn
  10. Når massen er afkølet skæres den i passende størrelser
  11. Overtræk barerne i tempereret chokolade
    (Hak chokoladen meget fint smelt lidt over halvdelen af chokolade til 48-50°. Hæld så meget af den smeltede chokolade over resten af chokolade til det smelter og når en temperatur på 32°)

Chokoladebar med karamel

Chokoladebaren kan også lægges sammen med noget karamel inden den overtrækkes med chokolade.

150 g sukker, 50 g glukosesirup og 125 g fløde varmes langsomt op i en gryde til det når 115°. Karamellen kommes det i en form med bagepapir i et tyndt lag, og afkøles. Herefter kan det udskæres i passende stykker der passer til chokoladebarene.