Lækre små donuts, bagt i en Mini Donut Maker maskine. Kan dyppes og pyntes i mangle forskellige variationer.
Ingredienser
28 stk.
- 200 g mel
- 100 g sukker
- 1½ tsk bagepulver
- 1 tsk salt
- 125 g blødt smør
- 1 æg
- 185 g mælk
Fremgangsmåde
- Bland mel, sukker, bagepulver og salt i en skål
- Tilføj smør, æg og mælk
- Pisk indtil det hele er blandet godt og er tykt og cremet
- Hæld dejen i en sprøjtepose eller lignende og opbevar i køleskabet
- Tænd for Mini Donut Maker maskinen
- Når maskinen er klar, hæld ca. 2 spsk dej i hvert hul, og bag dem til de er gyldne. Afkøl efterfølgende på en rist.
- De afkølede donuts kan færdiggøres som eksemplerne nedenfor
Kanel
Pensl med smør og drys med kanelsukker
Chokolade
Dyp i chokolade
– Smelt 30 g chokolade og 15 g smør. Tilsæt 60 g flormelis. Tilsæt varmt vand indtil konsistensen er passende.
Kokos
Dyp i chokolade som ovenfor, og drys med kokosmel
Karamel
Dyp i Dulche de Leche blandet med havsalt
Vanilje
Dyp i vanilje glasur
– Bland 20 g smeltet smør, 90 g flormelis, lidt vaniljeekstrakt, lidt salt og 25 g mælk. Justér evt. tykkelsen med flormelis.
Oreo
Dyp i vaniljeglasur som ovenfor, og drys derefter med hakket Oreo