Hjemmelavede pebernødder der smager meget bedre end dem man kan købe i butikkerne
Ingredienser
ca. 100 stk.
- 125 g blødt smør
- 125 g sukker
- ½ dl fløde
- 250 g hvedemel
- ½ tsk bagepulver
- ½ tsk natron
- 5 ml kanel
- 5 ml kardemomme
- 3 ml ingefær
- 3 ml peber
- 1 ml nelliker
Fremgangsmåde
- Pisk smør og sukker sammen
- Tilsæt fløde og pisk det sammen
- Bland mel, bagepulver, natron, kanel, kardemomme, ingefær, peber og nelliker
- Tilsæt melblandingen til smør/sukker-blandingen og bland det godt sammen (til sidst æltes det sammen med hænderne)
- Tril dejen til pølser og skær den i små stykker. Tril stykkerne til kugler og placér dem på bageplader med bagepapir (denne portion passer til 2 bageplader).
- Bag pebernødderne ved 200° i 8-9 minutter (én plade af gangen), og afkøl dem derefter på en rist
- Opbevar dem i en kagedåse (hvis de ikke er sprøde nok, kan de bages igen i ca. 5 minutter ved 200°)