Pizza

Tynd og sprød pizza.


Ingredienser

  • 300 g lunkent vand (3 dl)
  • 10-12 g gær
  • 0,5 spsk. salt
  • 2 spsk. olivenolie
  • 300 g mel tipo 00
  • 200 g durum mel

Fremgangsmåde

  1. Opløs gæren i vandet.
  2. Tilsæt salt og olivenolie.
  3. Tilsæt mel, og ælt dejen godt (gerne 10 min eller mere).
  4. Lad dejen hæve lunt i 2 timer, eller i kølskabet natten over.
  5. Del dejen i mindre stykker (300 g til alm pizza eller 175 g til tynd pizza) og rul dem ud. Det gøres nemmest ved at lave en helt rund bolle først, for så bliver pizzaen automatisk mere rund, når den rulles ud.
  6. Kom det ønskede fyld på.
  7. Bag pizzaerne på en pizzasten i en forvarmet ovn ved min. 250° i ca. 10 min.