Pølsebrød

Luftige hjemmelavede pølsebrød


Ingredienser

12 stk.

  • 20 g gær
  • 2,5 dl lunkent vand
  • 1 æg
  • 50 g sukker
  • 500 g mel
  • 5 g salt
  • 50 g smør

Fremgangsmåde

  1. Opløs gæren i det lune vand
  2. Tilsæt æg og sukker og rør det sammen
  3. Tilsæt mel og salt og ælt det sammen til en glat dej.
  4. Tilsæt smøret og ælt dejen 1 ca. 20 min. Den må gerne være klistrende, og ikke for tør.
  5. Lad dejen hvile i skålen i ½ time
  6. Tag dejen ud af skålen, og form den til 12 aflange brød
  7. Lad dem hæve på en bageplade i 2 timer til dobbelt størrelse
  8. Pensl med mælk eller æg, og bag dem ca. 12 min. ved 200°
  9. Lad dem afkøle på en rist