Nem og hurtig risengrød tilberedt i mikrobølgeovn.
Ingredienser
- 2 dl grødris
- 2 dl vand
- ½ tsk salt
- 8 dl mælk
Fremgangsmåde
Gryde
- Bland grødris, vand og salt i en gryde
- Bring det i kog, og kog det indtil vandet er absoberet af risen
- Tilsæt mælken og varm det op til kogepunktet under omrøring
- Sæt låg på gryden og lad den stå på meget lavt blus (1,5) indtil den har den ønskede konsistens (det tager ca 1-1,5 time). Rør i gryden hvert 10. minut ca.
Mikrobølgeovn
- Bland grødris, vand og salt i en skål
- Sæt låg på skålen, og sæt skålen i mikrobølgeovnen for fuld effekt i 3 min.
- Tag låget af skålen, og giv den 3 minutter mere for fuld effekt, indtil alt vandet er absorberet af risen
- Tilsæt mælken og rør rundt
- Sæt låg på skålen, og sæt skålen i mikrobølgeovnen for fuld effekt i 5 min.
- Tag låget af skålen, og sæt skålen i mikrobølgeovnen for ca. 50% – 60% effekt i ca. 30 min indtil den har den ønskede konsistens
(Rør i grøden hvert 10. minut ca.)