Risengrød

Nem og hurtig risengrød tilberedt i mikrobølgeovn.


Ingredienser

  • 2 dl grødris
  • 2 dl vand
  • ½ tsk salt
  • 8 dl mælk

Fremgangsmåde

Gryde

  1. Bland grødris, vand og salt i en gryde
  2. Bring det i kog, og kog det indtil vandet er absoberet af risen
  3. Tilsæt mælken og varm det op til kogepunktet under omrøring
  4. Sæt låg på gryden og lad den stå på meget lavt blus (1,5) indtil den har den ønskede konsistens (det tager ca 1-1,5 time). Rør i gryden hvert 10. minut ca.

Mikrobølgeovn

  1. Bland grødris, vand og salt i en skål
  2. Sæt låg på skålen, og sæt skålen i mikrobølgeovnen for fuld effekt i 3 min.
  3. Tag låget af skålen, og giv den 3 minutter mere for fuld effekt, indtil alt vandet er absorberet af risen
  4. Tilsæt mælken og rør rundt
  5. Sæt låg på skålen, og sæt skålen i mikrobølgeovnen for fuld effekt i 5 min.
  6. Tag låget af skålen, og sæt skålen i mikrobølgeovnen for ca. 50% – 60% effekt i ca. 30 min indtil den har den ønskede konsistens
    (Rør i grøden hvert 10. minut ca.)