Rødkål

Hjemmelavet syltet rødkål


Ingredienser

  • Ca. 1 kg rødkål
  • 100 g smør
  • 1 dl lagereddike
  • 2, 5 dl koncentreret ribssaft
  • 1 spsk ribsgelé
  • 1 spsk sukker
  • 2 tsk salt
  • Peber
  • 1 tsk allehånde (kan udelades)
  • Evt. andre krydderier
  • Andefedt

Fremgangsmåde

  1. Rødkålen snittes i strimler, og steges i andefedt eller smør indtil den falder sammen
  2. Eddike, ribssaft, ribsgelé, sukker og krydderier tilsættes
  3. Lad rødkålen simre stille under låg i ca. 2 timer
  4. Justér efterfølgende smagen med andefedt, salt, ribsgelé, eddike og krydderier

Rødkålen kan serveres straks, gemmes i køleskabet eller fryses ned til den skal bruges.