Lækre bløde brød til sandwich (også kaldet Hoagies)
Ingredienser
8 stk.
- 520 g mælk
- 65 g gær
- 20 g honning
- 800 g manitobamel
- 14 g bageenzymer
- 16 g salt
- 100 g smør
- Æg og mælk til pensling
- Evt. groft majsmel til drys
Fremgangsmåde
- Lun mælken og opløs gæren heri
- Tilsæt honning
- Tilsæt mel, bageenzymer og salt, og ælt det sammen
- Tilsæt smør og ælt det helt ind i dejen, og ælt dejen videre i ca. 10-15 minutter
- Lad dejen hæve i skålen i ca. 1 time
- Del dejen i 8 stykker (185 g stykket), og form til aflange brød med en længde på 20-25 cm.
- Lad dem hæve på bagepapir i ca. 1 time
- Skær ét snit langs eller flere snit på tværs og pensl med en blanding af æg og mælk
- Drys evt. med groft majsmel eller andet som fx ost eller krydderurter
- Bag ved 190° i ca. 20 minutter (vend pladen efter 10 minutter). Sprøjt lidt vand ind i ovnen i starten og undervejs i bagningen, og/eller placér et fad med vand i bunden af ovnen.
- Lad brødne afkøle på en rist