Skipperlabskovs

Klassisk dansk labskovs


Ingredienser

  • 750 g oksebov eller lignende
  • 1,5 kg kartofler til mos
  • 100 g smør
  • Ca. 1 liter hønsebouillon
  • 10 laurbærblade
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Skær kødet ud i små stykker uden fedt
  2. Kom kødet i en gryde og dæk det med vand. Bring vandet i kog, indtil det skummer meget.
  3. Kom kødet i en ri og skyld det grundigt
  4. Smelt smøret i gryden, og steg kødet en lille smule
  5. Hæld bouillon på indtil det dækker, og lad det koge stille under låg i ca. 1 time
  6. Skræl kartofler og skær dem i små stykker
  7. Kom halvdelen af kartoflerne ned til kødet, og kog det yderligere i 30 min
  8. Mos kartoflerne, og kom derefter de resterende kartofler ved. Tilsæt lidt mere vand hvis det er nødvendigt.
  9. Det hele koges i yderligere 20 min indtil de sidste kartofler er møre. Sørg for at røre forsigtigt undervejs så det ikke brænder på.
  10. Smag til med salt og peber, og servér med en smørklat og syltede rødbeder