Sprøde og seje småkager med valgfrit fyld. De hedder Blossom Cookies i USA.
Ingredienser
23 stk.
- 120 g blødt smør
- 150 g sukker (rørsukker)
- 1 æg
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 knivspids salt
- 250 g mel
- 1 tsk bagepulver
Fremgangsmåde
- Pisk smør, sukker, æg, vaniljesukker og salt sammen
- Rør mel og bagepulver sammen og pisk det ind i dejen
- Form dejen til kugler a 25 g, og tril dem i sukker og placer dem på en bageplade med bagepapir. Man kan trille dem med en lille smule vand på hænderne for at sukkeret hænger bedre fast.
(man kan evt. trille dem i farvet sukker – se opskrift) - Bag dem i 7-8 minutter ved 180°
- Tag dem ud og kom fyld i midten (marcipan, chokoladetrøffel, Dumle eller andet). Kom fyldet på med det samme de kommer ud af ovnen, men stille og roligt.
- Bag dem i yderligere 4-5 minutter
- Afkøl småkagerne helt og opbevar dem i en kagedåse