Engelsk klassiker
Ingredienser
Pudding
- 175 g blødt smør
- 175 g muscovadosukker
- 3 stk. æg
- 1 spsk. mørk sirup
- 175 g mel
- 1 tsk. bagepulver
Vaniljesauce
- 6 dl sødmælk
- 4 æggeblommer
- 1 stang vanilje
- 3 spsk. sukker
- 3 spsk. maizena
Karamelsauce
- 50 g smør
- 75 g muscovadosukker
- 25 g rørsukker
- 150 g lys sirup
- 1,5 dl fløde
Fremgangsmåde
Pudding
- Pisk det bløde smør hvidt, og tilsæt muscovadosukker og pisk det sammen
- Tilsæt æggene og pisk det sammen
- Tilsæt mørk sirup, og pisk det godt sammen
- Bland mel og bagepulver, og vend det i dejen
- Smør formen/formene med smør, og kom dejen i formen, og sæt låg på eller forsegl med folie og snor
- Damp kagen i en gryde med ca. 5 c. vand i bunden i 2 timer (husk at fyld op med vand undervejs så gryden ikke koger tør)
- Tag formen op af gryden og lad den afkøle i et par minutter
- Vend kagen ud af formen, og servér med vaniljesauce og karamelsauce
Vaniljesauce
- Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland kornene med sukkeret
- De tomme vaniljestænger kommed i en gryden sammen med mælken, og bringes i kog
- Lad mælken afkøle i ca. 20 minutter, og bring den derefter i kog igen
- Pisk æggeblommer, vaniljesukker og maizena luftigt
- Fjern vaniljestængerne og tilsæt den varme mælk mens der piskes, og hæld derefter massen tilbage i gryden
- Varm saucen op til den tykner uden at den koger
- Afkøl saucen og servér den kold eller lun
Karamelsauce
- Bland smør, muscovadosukker, rørsukker og lys sirup i en gryde og varm det op til smøret er smeltet og sukkeret opløst
- Tilsæt fløde og kog saucen op
- Servér den lun