Sprøde amerikanske sukkerkager
Ingredienser
Kager
- 220 g blødt smør
- 220 g sukker
- 1 æg
- 2 tsk vaniljeekstrakt
- 360 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1/2 tsk salt
Glasur
- 3 æggehvider
- 450 g flormelis
- Lidt salt
- Evt. 1 spsk vand
- Pastafarver
Fremgangsmåde
Kager
- Pisk smør og sukker sammen
- Tilsæt æggene et ad gangen
- Tilsæt vaniljeekstrakt
- Bland mel, bagepulver og og salt, og rør det i dejen uden at ælte den for meget
- Saml dejen i hånden
- Del den i to portioner. Tryk hver portion lidt flad og pak dem ind i film. Kom dem i køleskabet i mindst én time.
- Rul dejen ud i ønsket tykkelse, og tryk kagerne ud med udstikkere
- Bag dem ved 165° i 15-18 minutter, indtil de bliver let gyldne
Glasur
- Pisk æggehviderne indtil de begynder at skumme
- Tilføj flormelis og salt, og pisk det godt sammen
- Tilsæt evt. vand lidt af gangen for at justere tykkelsen
- Tilsæt evt. pastafarver efter ønske
- Kom glasuren i sprøjteposer, og dekorér kagerne som ønsket
- Opbevar de færdige kager i en kagedåse når glasuren er tørret helt