Tarte au Citron

Klassisk fransk citrontærte


Ingredienser

Bund

  • 250 g mel
  • 60 g flormelis
  • 2 tsk vaniljesukker
  • en knivspids salt
  • 170 g smør
  • 1 æg

Creme

  • 2 citroner
  • 100 g sukker
  • 2 æg
  • 2 æggeblommer
  • 2 dl fløde

Marengs

  • 125 g æggehvider
  • 200 g sukker
  • 1 dl vand

Fremgangsmåde

Bund

  1. Mel, flormelis, vaniljesukker og salt blandes, og smøret smuldres i
  2. Tilsæt ægget og saml dejen, uden at ælte den
  3. Lad dejen hvile i køleskabet i ca. 1 time
  4. Rul dejen ud i en tærteform, og bag dejen blindt ved 220° i ca. 15 minutter
  5. Bag den yderligere 5 minutter uden bagepapir over, og lad den derefter køle af på en rist

Creme

  1. Skræl én af citronerne med et juliennejern, og hakket skrællen fint
  2. Skær begge citronerne ud i filetter
  3. Citronskræl, citronfiletter, sukker, æg, æggeblommer og fløde blendes til en ensartet masse
  4. Hæld cremen i den afkølede tærtebund, og bag den ved 150° i ca. 30 minutter, indtil cremen har sat sig
  5. Lad tærten køle af

Marengs

  1. Kog sukker og vand sammen til en tyk sirup (117°)
  2. Pisk æggehviderne stive, og hæld siruppen langsomt i mens der piskes videre
  3. Pisk videre indtil den er kølet af og er blevet stiv
  4. Kom marengsen i en sprøjtepose, og dekorér tærten
  5. Brænd toppen af marengsen med en brænder, og servér