Tebirkes lavet med wienerbrødsdej
Ingredienser
- ½ portion wienerdej (se opskrift)
- 100 g marcipan
- 100 g sukker
- 100 g blødt smør
- 100 g birkes
Fremgangsmåde
- Ælt marcipan, sukker og smør sammen til en ensartet remonce
- Rul dejen ud til et tyndt rektangel (4 mm) med en højde på ca. 35 cm.
- Skær dejen over på midten på langs så man får 2 aflange stykke
- Fordel remoncen i en strimmel på midten af hvert stykke dej
- Fold den ene del af dejen henover fyldet på langs
- Fold den anden del henover så den overlapper med ca. 1 cm., og tryk samlingen sammen
- Vend dejen om så samlingen vender nedad
- Pensl med vand, drys med birkes og skær dejen ud i stykker af 5 cm.
- Lad dem hæve tildækket på bagepapir ved stuetemperatur til de er vokset ca. 50% (ca. 1½ time)
De kan også kommes i fryseren indtil de skal bruges (når de skal bruges tøes de op i køleskabet og hæver derefter ved stuetemperatur i 1½-2 timer) - Bag dem ved 200° i ca. 12 minutter, og lad dem afkøle på en rist