Whoopie Pies

Amerikanske chokoladekager med lækker creme


Ingredienser

Bund

  • 110 g blødt smør
  • 200 g brun farin
  • 1 æg
  • 210 g mel
  • 60 g kakaopulver
  • 1,5 tsk natron
  • ½ tsk fint salt
  • 300 g kærnemælk

Creme

  • 5 æggehvider
  • 330 g sukker
  • 450 g blødt smør (måske mindre smør)
  • 1/4 tsk fint salt
  • 2 tsk vaniljeessens eller 3 tsk vaniljesukker eller 1 vaniljestang

Fremgangsmåde

Bund

  1. Pisk smør og brun farin luftigt
  2. Tilsæt æg og pisk det godt sammen
  3. Bland mel, kakaopulver, natron og salt
  4. Tilsæt halvdelen af melblandingen og halvdelen af kærnemælken, og bland det sammen
  5. Tilsæt resten af melblandingen og kærnemælken og bland det sammen uden at ælte det for meget
  6. Placér dejen i klatter på bagepapir, og bag dem ved 190° i 10-11 minutter
  7. Afkøl på en rist til de er helt kolde, inden de lægges sammen med cremen

Creme

  1. Bland æggehvider, sukker og salt sammen
  2. Varm det op til 71° over vandbad (rør i det jævnligt)
  3. Pisk det luftigt indtil de har stuetemperatur
  4. Tilføj smørret 1 spsk af gangen
  5. Tilsæt vanilje
  6. Sæt cremen i køleskabet hvis den er flydende i ca. 30 minutter, og pisk den derefter sammen igen
  7. Kom cremen i en sprøjtepose og saml kagerne
  8. Opbevar kagerne i køleskabet, eller i fryseren til de skal bruges