Amerikanske chokoladekager med lækker creme
Ingredienser
Bund
- 110 g blødt smør
- 200 g brun farin
- 1 æg
- 210 g mel
- 60 g kakaopulver
- 1,5 tsk natron
- ½ tsk fint salt
- 300 g kærnemælk
Creme
- 5 æggehvider
- 330 g sukker
- 450 g blødt smør (måske mindre smør)
- 1/4 tsk fint salt
- 2 tsk vaniljeessens eller 3 tsk vaniljesukker eller 1 vaniljestang
Fremgangsmåde
Bund
- Pisk smør og brun farin luftigt
- Tilsæt æg og pisk det godt sammen
- Bland mel, kakaopulver, natron og salt
- Tilsæt halvdelen af melblandingen og halvdelen af kærnemælken, og bland det sammen
- Tilsæt resten af melblandingen og kærnemælken og bland det sammen uden at ælte det for meget
- Placér dejen i klatter på bagepapir, og bag dem ved 190° i 10-11 minutter
- Afkøl på en rist til de er helt kolde, inden de lægges sammen med cremen
Creme
- Bland æggehvider, sukker og salt sammen
- Varm det op til 71° over vandbad (rør i det jævnligt)
- Pisk det luftigt indtil de har stuetemperatur
- Tilføj smørret 1 spsk af gangen
- Tilsæt vanilje
- Sæt cremen i køleskabet hvis den er flydende i ca. 30 minutter, og pisk den derefter sammen igen
- Kom cremen i en sprøjtepose og saml kagerne
- Opbevar kagerne i køleskabet, eller i fryseren til de skal bruges