Wienerbrødsdej til fx kanelsnegle eller tebirkes
Ingredienser
- 500 g koldt smør
- 50 g gær
- 400 g koldt vand
- 3 æg
- 10 g salt
- 65 g sukker
- 920 g hvedemel
Fremgangsmåde
- Bank/rul det kolde smør ud mellem to stykker bagepapir til en firkant på ca. 20 x 20 cm., og sæt den på køl
- Opløs gæren i vandet
- Tilsæt æg og sukker
- Bland mel og salt og tilsæt det, og ælt dejen godt sammen
- Rul dejen ud på et meldrysset bord til en firkant på ca. 45 x 45 cm.
- Placér smørfirkanten på midten af dejen i en vinkel på 45° (så hjørnerne af smøret peger mod siderne af dejen)
- Pak smøret ind i dejen ved at folde hjørne ind over, indtil al smøret er dækket til
- Tryk den sammen og rul den ud til et rektangel på ca. 30 x 50 cm.
- Dæk dejen med film og sæt den på køl i ca. 1 time
- Tag dejen ud af køleskabet og rul den ud til et større rektangel på ca. 30 x 90 cm.
- Fold dejen i tre lag, ved først at folde den ene ende 1/3 ind over, og derefter den anden side ovenpå
- Vend dejen 90° og rul den lidt ud forsigtigt
- Dæk dejen med film og sæt den på køl i ca. 1 time
- Gentag trin 11-14
- Gentag trin 11-14
- Wienerdejen har nu 27 lag smør, og er klar til at blive brugt til kanelsnegle eller tebirkes